301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.

Haber Detayı
14 Nisan 2017 - Cuma 11:17 Bu haber 2899 kez okundu
 
Yaman; “18 Maddeyi Okumamışlar”
Yaman; “18 Maddeyi Okumamışlar”
SARAY Haberi


Ak Parti Saray İlçe Başkanı Özkan Yaman Gazetemizin ‘Referandum Özel’ köşesine yaptığı özel açıklamalar ile gündemi değerlendirdi. Özkan Yaman bir aydır sahalarda olduklarını vurgulayarak, kalabalık gezmediklerini bunun yerine 5-6 ekip halinde çalışmalarını sürdürdüklerini çünkü tüm partililerin 18 maddeyi anlatacak kapasitede olduklarının altını çizdi. Saray ile ilgili çalışmalara başladıkları ilk gün ile son günler arasında fark olduğunu ortaya çıkan bilgi kirliliğinin ortadan kalktığını belirtti. Yaman, CHP’lilerin genel başkanları gibi maddeleri okumadıklarını ve bu yüzden iyi anlatamadıklarını söylerken, seçilme yaşının 18’e düşürülmesine karşı çıkılması durumunu ise “CHP gençlere güvenmiyor” şeklinde özetledi. Özkan Yaman ayrıca CHP Saray İlçe Başkanı Demir Ali Demirel için “Sanıyorum Belediye Başkanlığı adaylığı için en güçlü aday benim diyor” şeklinde konuştu.

İSTİKRAR İÇİN EVET

Yaman, vatandaşların neden ‘evet’ demesi gerektiğini anlatırken istikrar vurgusu yaparken şunları söyledi; “En önemli gerekçelerin bir tanesi bizler için istikrar. Yani ülkemizin idaresi geleceği için darbelerle vesayet ortamlarıyla tekrardan hükümetin çok kısa bir sürede hükümetin görevine son verilmeyip te 5 yıllık bir istikralı bir çalışması yapılması için.

18 yaş değil 18-25 yaş arasındaki gençlerimizin siyasete kazandırılması hem de ülkemizin iradesini savunabilecek bu gençlerin ne kadar akıllı gençler olduğunu Türk milletine kanıtlamak. Gençlerimizin ülke yönetiminde etkin rol olabileceğini göstermek amacıyla önlerini açarak Türk siyasetin de onlarında kendi yaş grupları ile alakalı dertleri sıkıntıları onlardan daha iyi bilen bir kitlenin olmayacağını anlayarak bu gençlerimizin de önünün açılması ve onlara verilen önemi değeri arz etmek açısından bu etkeni söylüyoruz.

“AYAK BASMADIK MAHALLE BIRAKMADIK”

Kendi bulunduğumuz il içerisinde vekillerimizin sayısıyla alakalı neden 550’den 600’e çıkarıldı bunun en önemli gerekçesi işte biz sahaları indiğimizde köy köy mahalle mahalle kapı kapı kadın kollar gençlik kolları ve ana yönetim kademeleri vekillerimizle birlikte dolaşıyor. Tekirdağ’da Ak Parti milletvekili sayımız üç. Üç olmasına rağmen ayak basmadıkları mahalle kalmadı. İkişer sefer Saray’da tur attılar bu turlar çerçevesinde bunu anlatmaya çalıştık. Hala gittiğimiz noktalarda diyorlar ki seçimden seçime gelişiyorsunuz neden biz vekiller göremiyoruz. İşte vekil sayımız ne kadar çok olursa bizlerde Tekirdağ açısında bölgemizin temsili nedeniyle biz sahalara daha çok ineriz. Halkımızla defalarca buluşmaya onların dertleri ile dertlenmeye devam ederiz. Eh yurt genelinde 50 vekilin artması gerekiyor mu ona da halkımız karar verecek.”

CHP VEKİLLERİ SARAY’I NE KADAR ÖNEMSİYOR?

Özkan Yaman CHP milletvekillerinin Saray’a ne kadar önem verdiği sorusunu gündeme getirirken, şunları kaydetti; “Bizler bu güne kadar geziyoruz ama CHP milletvekillerimiz Saray ilçemizi ne kadar önemseyip te buraya gelip halkla birebir istişare edip onların dertleriyle bunu 18 maddeyi anlatmaları nedeniyle diyorlar ki siz 18 maddeyi anlatamıyorsunuz keşke onların vekilleri de Saray ilçemize gelip ikişer tur atıp mahalleler de niçin hayır demeleri gerektiğini birere bir anlatsalardı. Milletvekilli sayısı için vekillerin sahada vatandaşların dertleriyle dertlenip sonra bu konularda mecliste yasa çıkarmak için çok önemli.”

 

Ak Parti Saray İlçe Başkanı Özkan Yaman’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar ise şu şekilde;

“Yargının tarafsız olmasında yurt genelinde insanlarımız açısından hiçbir tepki yaratacağını zannetmiyorum.

Partili cumhurbaşkanı konusunda ters bir tepki yaratacağını zannetmiyorum. Çünkü Cumhuriyet tarihinden beri baktığınızda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün partili cumhurbaşkanı olduğunu göz önünde bulundurmalarını istiyorum.

KILIÇDAROĞLU EN GÜZEL CEVABI VERDİ

Daha önce CHP genel başkanının bir radyo programında ki söylemini hatırlatmak istiyorum. Orada farkında değil ki bu sistemde başbakanın olmayacağı. Onun da söylediği Birsöz orada çok öneliydi. Cumhurbaşkanı ile başbakanın görüşlerinin fikirlerinin zıt gelmesi, farklı görüşlere farklı olursa diye bir söylemi var sanıyorum burada ilişiğin kesilmemesine en güzel cevabı bizler adına genel başkanın vermiş olduğuna inanıyorum.

Kararname yetkisi verilmiş olması. Yasamayı milletvekilleri yapacak sadece yürütmenin cumhurbaşkanı tarafından yapılacağını göz önüne alınmasını önem araz edecek konulardan bir tanesi.

ZİYARETLERDEN GÜZEL ANEKTODLARLA AYRILIYORUZ

CHP Saray İlçe başkanı saray ile ilgili söylemlerini özellikle tek bir yerel basını okumayıp da diğer basına takip etmesini talep ediyorum. Çünkü bir aydır biz sahalardayız gezmediğimiz mahalle kalmadı. Sahalara 4-5 ekip halinde çıkarak, bu maddeleri kalabalık şekilde anlatmak yerine tüm arkadaşlarımızın bu maddeleri anlatacak kapasite de olduğunu bildiğimiz için ekiplerimizi kalabalık tutup ulaşılmadık mahalle kalmamasını hedef alıp vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Konuşmaları sonlandırdıktan sonra soru cevap kısmına geçerek akıllarda soru işareti bırakmadan ziyaretlerden güzel anekdotlarla ayrılıyoruz.

CUMHURBAŞKANIMIZ ŞİMDİ Mİ? 16 NİSAN’DAN SONRA MI DİKTATÖR?

Vatandaşların akıllarına takılan sorular; diktatörlük, 18 yaş, rejim elden gidiyor ve cumhurbaşkanının vefatı sonrası bu ülkenin başına deli biri gelirse ne olacak? Diktatörlük konusunda geçen Saray’a gelen Anayasa Komisyonu Başkanı Sayın Mustafa Şentop konuşmasında bunu dile getirdi. Bende hatırlatayım, şimdi diktatör diyorlar referandum daha bitmedi, şimdi mi diktatör yoksa sonra mı? Diktatör buna karar versinler. Gelen 18 madde içerisinde de durumunda tek adamlığa gittiğine dair bir madde de yok. Maddeleri okusalar anlasalar işte şu maddeden dolayı tek adam deseler amenna başım üstüne. İşin özelliği at çamuru izi kalsın.

15 YIL ÖNCEDE AYNI ŞEYLERİ SÖYLEDİLER

15 yıldır tek başına iktidarız. 15 yıl önce geldiğimiz de söylenen İran, Irak Suriye olacağız, içki yasak olacak şöyle olacak böyle olacak diye milletin kafasını çorbaya çevirdiler. O günkü söylemlerini göz önüne alarak bu günkü söylemlerinin yalan olduğu gerçeğini tamamen halkımızın takdirine bırakıyorum. Aziz milletimiz kendi cevabını verecektir buna.

Gençlere koalisyon dönemlerinde ne olduğunu layıkıyla anlatıyoruz birebir görüşmelerimizde. Gençler bizi dinledikten sonra başkanım gerçekten iz bunun böyle olmadığını kendilerine verilen hayır kitapçığında herhangi bir açıklamanın olmadığını hatta kitapçıkların kimlerin hazırladığını bilmediğini afaki olmadığını bizlere anlatıyorlar.

18 yaşa takılıyorlar oysaki 22,23,24 yaşındaki bir gençte aday olacak. Bunlar sanıyorlar ki sadece 18 yaşındaki aday olacak meclis 18 yaşındaki insanlarla dolacak. Bugün meclisimizin yaş ortalaması 52. Bunları bilmek lazım biz bunları anlatıyoruz gençlerimize özellikle verdiğimiz mesaj bu; sizler akıllı insanlarsınız, akıllı gençlersiniz, içinizdeki o heves heyecanla ülkeyi her türlü yönetecek kapasiteye sahip insanlarsınız. Bu gençlerimizi aziz milletimiz seçecek, onların milletvekili olup olmamasına halkımız karar verecek meclis değil burada korkulacak bir şey yok. Bu sadece yine söylüyorum ürkütme politikasıdır yalan politikasıdır.  CHP’liler 18-25 yaş arasındaki gençlere ben öyle zannediyorum hala güvenmiyor. Bunlar gençlere güvenmeyi öğrenmek zorundalar.

CHP KENDİNİ İYİ ANLATSIN YALANLARLA DEĞİL

Cumhurbaşkanının yargılanması konusunda dağıttığımız broşürlerde gazetelerde öncesi de sonrası da yazıyor. Biz her gittiğimiz mahallede vatandaşlarımıza özellikle söylüyoruz atmayın okuyun diye. Şimdiki sistemde Cumhurbaşkanı ülkeye ihaneti dışında yargılanamıyor. Ama değişiklikle sadece ihanetten değil farklı suçlardan da yargı karşısına geçecek. Esas şimdi önü açılıyor. 400 vekil sayısı çok yüksek değil sonuçta yargılanacak olan Cumhurbaşkanı. Bu mevkiinin daha basit bir hale getirilmemesi gerektiğine inanıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi kendisini hiçbir zaman halka anlatamamış, anlatmış olsa bu halk CHP’yi de iktidara getirirdi, bunları iyi düşünmek lazım. CHP iktidara gelemeyecek filan söyleniyor yargılanamayacak filan diyorlar kendilerini iyi anlatsınlar bu halk onları da seçer. Ülke yönetiminde sıkıntı varsa zaten vekiller bir araya gelerek cumhurbaşkanına yargı yolunu açar, yeter ki bunları güzelce anlatın, yalanlarla değil.

CHP Genel Başkanını milletvekillerinin buradaki ilçe başkanını bizlere yaptığı ithamların aslında onların içinde yatan ukdeler olduğunu söylüyorum.

MUHARREM İNCE CEVAP VEREMEDİ

Aslında şunu şöyle yapacaklar bunu böyle yapacaklar demelerindeki neden, anayasa değişikliği paketindeki maddeleri okumamalarından kaynaklanıyor.  Ben bunların bu şekilde olduğuna hiçbir zaman inanmadım. 15 yıl önce bize söylenen yaftaların yalan olduğunu millet gördü. Şimdi söylenenlerde yalan.  Kendileri zayıf kaldıklarından dolayı maddeleri başka yöne çekiyorlar.  CHP Milletvekili Muharrem İnce aynı söylemleri bir haber programında söyledi ve sunucundan bunları hangi maddeye dayanarak söylüyorsunuz sorusuna cevap veremedi.

Yaptığımız çalışmalar sırasında hayır verenler vatan haini söylemi nedeniyle bir tepki almadık. Çünkü Enerji Bakanımızın yaptığı açıklamayı vatandaşlarımıza anlatıyoruz ve vatandaşımız bize hak veriyor. Bu açıklama yanlış yerlere çekildi. Enerji Bakanımız İstanbul’da mitingde yaptığı açıklamada “Biz PKK ile biz HDP ile biz Avrupa ile birlikte aynı kafayı yaşayan bu insanların neden hayır dediğini anlamış değiliz” aslında söylenmek istenen bu. Tabi belki yanlış anlaşılmış olabilir. Ancak iyi bir anlatımdan sonra bu yanlış anlaşılma ortadan kalkacaktır.

SARAY’I EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ

Saray bölgesi için ilk başladığımız çok fazla bilgi kirliliği ve halkımızda bir tedirginlik vardı. Ama haftalar geçtikçe saha çalışmalarında vatandaşlarımızın büyük oranda bilgilendiğini görüyoruz. 18 madde içerisinde kafaya takılan bir iki madde. Bu da bilgi kirliliğinden dolayı yaşanan bir kafa karışıklığı. Vatandaşlarımız artık konu hakkında daha bilgili ve her iki tarafa da neyi soracağını biliyor.  Saray olarak iyi durumdayız. Halkımız gezdiğimiz her yerde bize güzel yaklaşıyor. Halkımız anayasa değişikliği konusunda bizi anladı. Saray’ı en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum.

CHP İLE BAŞKANININ AÇIKLAMALARI HALKI KANDIRMAYA AMAÇLI

Geçen gün gazetenizde CHP İlçe Başkanın açıklamaları var. Kendince bazı maddelere değinmiş. Sanırım kendisinin genel başkanları gibi aynı şekilde 18 maddeyi okumadığına inanıyorum. Gazetenize vermiş olduğu demeçte hiçbir konuya vakıf olmadığı, yani halkı yalanlarla kandırmaya çalıştığına kanaat getirmiş durumdayım. Burada yaptığı açıklamalar tamamen halkı kandırma amaçlı. Nasıl ülkede iktidara gelemiyorlarsa, Saray’da da belediyeyi kaybetmemek için vatandaşları kandırdığına inanıyorum. Onun dışında İlçe başkanlığı yapan Sayın Ali Demirel’in ilçe başkanlığı makamındaki fotoğrafında arkada ay yıldızlı bir bayrak direği var. Ali Demirel Başkanıma sesleniyorum; Cumhuriyeti savunan, Atatürkçülüğü savunan, Atatürk İlke ve İnkılaplarına dayalı kendini her platformda anlatmaya çalışan bir başkanın sanırım o ay yıldızlı bayrak direğinde bir bayrağı o gün ben o fotoğrafta görmek isterdim. Orada bir Türk Bayrağının görüntüsü dahi yok. Bayrak direği neden boş onu da bilmiyorum. Bence hoş olmayan bir görüntü.  İnşallah en kısa sürede şanlı Türk Bayrağını oraya takacağına inanıyorum. O bu boş vaatlerle uğraşacağına verdiği poza dikkat etmeli. Birde gazetenizin ön sayfasında yer alan bir resmi var. Sanıyorum Ali Demirel Belediye Başkanlığına adaylığını açıkladığını düşünüyorum. Buradaki poz bir ilçe başkanına yakışmayan, giyim firması katalog çekimi yapan birini andırıyor. Ya da belediye başkanlığına en büyük aday benim diyor.”

Kaynak: Editör:
 
Etiketler:
Yorumlar
Saray Gözlem Gazetesi
Ulusal Gazeteler
Alıntı Yazarlar
Tekirdağ

Güncelleme: 27.04.2024
Bugün
11 - 18
Pazar
10 - 19
Pazartesi
12 - 17
Tekirdağ

Güncelleme: 27.04.2024
İmsak
17 Şevval 1445
Sabah
04:31
Öğle
06:08
İkindi
13:13
Akşam
17:01
Yatsı
20:08
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
90
77
1
3
29
33
2
Fenerbahçe
86
87
1
5
27
33
3
Trabzonspor
55
56
12
4
17
33
4
Beşiktaş
51
44
12
6
15
33
5
Başakşehir
49
44
12
7
14
33
6
Rizespor
48
43
13
6
14
33
7
Kasımpasa
46
55
13
7
13
33
8
Alanyaspor
45
43
10
12
11
33
9
Sivasspor
45
40
10
12
11
33
10
Antalyaspor
45
38
10
12
11
33
11
A.Demirspor
41
49
10
14
9
33
12
Samsunspor
39
37
14
9
10
33
13
Ankaragücü
37
40
12
13
8
33
14
Kayserispor
37
37
13
10
10
33
15
Konyaspor
36
34
13
12
8
33
16
Gaziantep FK
34
37
17
7
9
33
17
Hatayspor
33
37
14
12
7
33
18
Karagümrük
33
37
16
9
8
33
19
Pendikspor
30
37
17
9
7
33
20
İstanbulspor
16
26
22
7
4
33
Nöbetçi Eczane


Nöbetçi eczanlerle ilgili detaylı bilgi için lütfen tıklayın.

Arşiv Arama
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı